Kunszentmiklóson nagy hagyományai vannak a labdarúgásnak. A múlt század derekától, egészen a kétezres évek elejéig mindig volt felnőtt labdarúgás, és sokan, sokféleképpen próbálkoztak az utánpótlás nevelés rögös útjain. Sajnos a múlt évtized közepre már teljesen megszűnt a labdarúgó élet és ezzel együtt a gyerekek képzése is. Ekkor döntötte el egy maroknyi korábbi kunszentmiklósi labdarúgó és sportbarát, hogy ennek az áldatlan állapotban véget kell vetni. Az nem lehet, hogy egy Kunszentmiklós méretű városban  - melynek a vonzáskörzetével együtt több mint tízezer lakosa van -, ne biztosítson a gyermekek számára megfelelő szintű képzést, abban a sportágban, mely talán a mai napig az egyik legnépszerűbb mind hazánkban, mind pedig a világon.

2017-ben elkezdték szervezni az egyesületet, és a még prosperáló, de már valós működést nem végző utánpótlás nevelésre létrejött egyesület újraélesztése mellett döntöttek. Hegedűs Sándor, az akkori elnök teljes mellszélességgel támogatta az ügyet és még az új Elnökségben is szerepet vállalt.

 Az egyesület teljes szervezeti átalakítása után megkezdődött az érdemi munka, és 2018-ban már sikeres TAO pályázatot tudtunk benyújtani, melynek segítségével újra minősített pályát tudtunk létrehozni, edzőket képezni, sporteszközöket vásárolni és működéshez szükséges összes feltételt biztosítottuk.

Mindezek felett a legfontosabb, hogy elindult a gyermekek toborzása, és bebizonyosodott az amit reméltünk: megvan az igény az utánpótlás nevelésre. A gyerekek örömmel jöttek, és sikerült korosztályonkénti edzésrendet kialakítani, ami nagymértékben segíti az egymásra épülő képzés megszervezését.

2021-re már két minősített pályán és egy U7-es edzőpályán folyhatnak a képzések, és egy igényesen felújított öltöző várja a tavaszi szezon kezdetét.


MIZSEI ZOLTÁN

elnökségi tag


BESZEDICS TIBOR

Utánpótlás edző

(Korosztály: U–11)ELÉRHETŐSÉG

MOBIL+36 (30) / 402–1186
KOVÁCS Zoltán

Felnőtt játékos-edző és utánpótlás edzőELÉRHETŐSÉG

MOBIL+36 (70) / 256–7701

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.